RECORIDO EN TIEMPO REAL DE LA MARCHA MUNDIAL

domingo, 1 de febrero de 2009

DIA MUNDIAL DE LA No VIOLÈNCIA I DE LA PAU (30 de gener de 2009)





Hola, bona tarda.

La UNESCO va reconèixer oficialment la jornada per la Pau l’any 1993, donant-li la categoria de DIA MUNDIAL, en commemoració del dia de la mort de Mahatma Gandhi (Mahatma, ja sabeu que vol dir “ànima gran”). Aquest home, amb la seva lluita pacífica i les seves accions de no-violència, va aconseguir la independència de la Índia.

Fa uns mesos, el dia 2 d’octubre, declarat per la ONU, -Dia Internacional de la No Violència-, en commemoració, en aquest cas, no de la mort sinó del naixement de Gandhi.

A què venen tantes celebracions? Avui fem aquest acte perquè la nostra escola s’ha ha adherit a la Marxa Mundial per la Pau i la No Violència. Aquesta Marxa promoguda per l’associació Món sense Guerres, començarà a Wellington (Nova Zelanda), el 2 d’octubre, com dèiem, aniversari del naixement de Gandhi, i avançarà durant 90 dies, a través de més de 150 ciutats de 100 països; culminant el 2 de gener de 2010 a Punta de Vacas (Argentina).
El 13 de novembre de 2009 la Marxa arribarà a Barcelona.
Doncs bé, nosaltres, juntament amb moltes altres associacions i entitats de Mollet, volem començar ja a posar el nostre gra de sorra en aquesta gran Marxa.

Des de l’escola volem manifestar la nostra solidaritat vers totes les víctimes de la guerra i de qualsevol forma de violència fent la plantada de dos arbres: una olivera, que representarà l’arbre de la Pau i un ametller, que representarà l’arbre de la No Violència. Tant de bo, que la Pau i la No Violència puguin créixer com esperem que creixen aquests arbres.

Penseu que la Pau només serà possible si cadascú de nosaltres ens comprometem personalment: si tinc (si tots nosaltres tenim) una actitud no violenta, si em comprometo a superar-me dia darrera dia, si estic disposat a donar un cop de mà al meu company, si busco el diàleg i no la confrontació, si cada dia faig gestos de reconciliació...

Ara citaré algunes frases que fan referència a la Pau i a la No Violència:
No hi ha camí per a la pau, la pau és el camí (Mahatma Gandhi)
Quan em van preguntar sobre alguna arma capaç de contrarestar el poder de la bomba atòmica jo vaig suggerir la millor de totes: LA PAU. (Albert Einstein)
Les guerres seguiran mentre el color de la pell sigui més important que el dels ulls. (Martin Luther King)
La pau comença amb un somriure. (Mare Teresa de Calcuta)
Apren a mirar amb ulls nous i descobriràs una nova realitat. (Gibran Jalil Gibran)

Nosaltres podem dir: Abracem-nos més i el món serà millor.

MOLTES GRÀCIES!


No hay comentarios:

Publicar un comentario